Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб Медведько щотижня застосовував "принципи кохання"

Вівторок, 8 листопада 2005, 12:58

Президент Віктор Ющенко закликає Генпрокуратуру довести громадянам, що в країні відбувається боротьба з корупцією.

Про це Ющенко сказав, представляючи нового генпрокурора Олександра Медведька.

Ющенко і Медведько

"Гасло Майдану – це боротьба з корупцією. Доки ми не будемо свідком, як щотижня за незаконні дії відповідає держслужбовець, і це повторюється місяцями – то тоді, може, через півтора-два роки нація повірить, що в цій країні є боротьба з корупцією", - сказав Ющенко.

За його словами, прокуратура постійно має доводи, що бореться з корупцією: "Це повинно виглядати як в коханні, де немає аксіоми, де ти кожен день маєш підтверджувати своє почуття".

Ющенко звернув увагу, що правоохоронці не борються з тіньовою економікою.

"Ми живемо в країні, де 50% тіньової економіки, де розподіл ВВП через офіційні фінанси найнижчий у СНД! Це ганьба, яка тавром лежить на країні!", - обурився Ющенко.

"Пройшло 10 місяців. СБУ доповідає, як з бюджету відшкодовано 5 мільярдів сумнівного ПДВ, 3 мільярди незаконного ПДВ. Крім теоретичного знання схем, СБУ, МВС і прокуратура нічого не показала суспільству. Жодної серйозної резонансної справи!", - додав Ющенко.

"На Сумщині кожна третя свердловина видобуває нафту не ліцензовано, працює на тіньовий ринок. І це після того, як ми провели не одну перевірку ліцензування у нафтовій галузі!", - зазначив президент.

Ющенко також зазначив, що люди перестають вірити правоохоронцям.

"Порушено 77 справ по райадміністраціям, по 18 обладміністраціям, по 5-6 головам облрад. Я переконаний, що це не є сигналом успіху для нації! Справи ідуть занадто довго, і люди розувірилися, що вони можуть мати фінал", - сказав президент.

Крім того, за словами Ющенка, це "дає зробити ярлик, що ідуть політичні переслідування".

"Я все, друзі, зроблю, щоб тема політичних переслідувань раз і назавжди зникла з політичних дебатів!", - запевнив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...