Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прес-секретар Ющенка із задоволенням платитиме податки

Вівторок, 8 листопада 2005, 17:05

Прес-секретар президента Ірина Геращенко заявляє, що підвищення її зарплати відбулося в рамках підвищення зарплат державним чиновникам.

Про це вона сказала у вівторок у ході онлайн-конференції на "Форумі", відповідаючи на питання про те, чи правда, що її зарплата тепер складає 18 тис. грн.

"По-перше, про підвищення зарплати я довідалася з преси. А вже від членів Кабміну довідалася, що насправді нова зарплата прес-секретаря президента буде складати близько 10 тисяч гривень. Підняли зарплату не Геращенко персонально, а прес-секретарю президента в рамках підвищення зарплат державним чиновникам", - сказала Геращенко.

Вона також відзначила, що, наприклад, заступникам голови секретаріату зарплати були підвищені ще кілька місяців тому.

"Я рада, що буду платити високі податки зі своєї офіційної зарплати. Мені здається чесніше одержувати пристойну зарплату і платити з неї податки, ніж одержувати низьку зарплату, але мати матеріальну стимуляцію у вигляді так званого соціального пакету, наприклад, квартири або дачі, ділянки", - сказала Геращенко.

"Я багато читала в останній тиждень про те, що, нібито я одержала і квартиру, і дачу. Це все неправда. Ніколи нічого не одержувала і хочу все заробити сама і купити", - додала вона.

На думку прес-секретаря, преса не перевірила цифру 18 тис. грн.

"Ще кілька місяців тому я дала інформацію в медіа, що зарплата президента після підвищення буде складати близько 24 тисяч гривень, а прем'єра - близько 17. Звідки взялися 18 (тис. грн.), що складають 75% від зарплати прем'єра, я не знаю. До того ж, підвищення окладу не передбачає премій", - сказала вона.

***

Геращенко також повідомила, що Ющенко зі своєю родиною у вівторок увечері відвідає театр Івана Франка, де подивиться виставу "Наталка Полтавка" за участю Олега Скрипки.

"Президент вважає, що для того, щоб можна було говорити про серйозну підтримку мистецтва театру і кіно, у першу чергу влада повинна знати процеси, що відбуваються в цих сферах і стежити за новинками в цих сферах для того, щоб допомогти розвиткові українського театру й українського кіно", - повідомила вона.


"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...