Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров доповів з борту парламенту, що йде на зліт

Четвер, 1 грудня 2005, 09:49

Економіка України заспокоїлася і демонструє тенденцію до зростання, вважає прем’єр-міністр Юрій Єхануров.

Про це він заявив, виступаючи у четвер зі звітом уряду у Верховній Раді.

"Розбіг пройшов нормально, зараз ідемо на зліт. Проблеми безперечно є, про це ми говорили на засіданні Кабміну за участю представників парламенту, де підбили підсумки роботи за дев'ять місяців", - зазначив Єхануров.

"Може хтось хоче запитати. А де ж кризи: зернова, м'ясна , цукрова. Я вимушений засмутити таких колег – криз нема! І не передбачається", - додав він.

За словами прем’єра, політика стабілізація виробництва на основі взаємодії влади і підприємництва, заохочення повної сплати податків, легалізації зарплати, правового підходу до врегулювання майнових відносин, а також підвищення ефективності регулювання державної власності "вже дають свої перші плоди".

"Українська економіка заспокоїлась, демонструє ознаки пожвавлення, соціальні програми виконуються в повному обсязі, розпочато формування умов для економічного росту. Подолано тенденцію по скороченню росту ВВП, залишаються як і в серпні на 2,8%", - зазначив він.

Також Єхануров відзначив зростання виробництва в окремих галузях та "вихід країни з інвестиційної паузи, пов’язаної з реприватизаційною риторикою".

"Уряд проводить виважену політику, що забезпечує акумуляцію в бюджеті коштів, необхідних для виконання функцій держави, зокрема боротьба з інфляцією, позитивний платіжний баланс та валютний курс нацвалюти, ми очищуємо економіку від фіктивного експорту та незаконного відшкодування ПДВ, контрабандного імпорту", - додав прем’єр.

Він також відзначив, що виконуються показники доходів до бюджету.

"Уряд не обіцяє прориву, ми впевнені в поступальному русі вперед, що стане гарантом відновлення довіри населення і інвесторів до роботи уряду", - заявив прем'єр.

Єхануров також повідомив, що Україна у четвер очікує від Європейського союзу надання статусу країни з ринковою економікою, а на початку 2006 року – аналогічного статусу від США.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування