Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський умиває руки у справі Мельниченка

Середа, 7 грудня 2005, 09:40

Фонд громадських свобод Бориса Березовського заявляє про вихід з "касетного скандалу".

Про це в середу заявив керівник фонду Алекс Гольдфарб.

За його словами, фонд "із сьогоднішнього дня припиняє участь у публічній полеміці з приводу так званих "плівок Мельниченка".

"Ми зробили все, що могли. Сьогодні всі записи знаходяться в руках української прокуратури, а сам Мельниченко під охороною на території України. Ми бачимо в цьому і свою заслугу, але більше мало чим можемо допомогти", - заявив Гольдфарб.

"З того дня, як три роки тому Мельниченко передав свої матеріали, нашим єдиним бажанням було сприяти об'єктивному розслідуванню убивства Гонгадзе", - заявив він.

Гольдфарб також відзначив, що фонд зберіг речові докази і доставив їх в Україну "у процесуально-бездоганній формі". Також він нагадав, що була розшифрована частина записів і виявлено один випадок підробки, про що йшла мова у вівторок.

"Ми оголосили винагороду за відомості про замовників злочину і надали слідчим інформацію, що дозволила значно просунути офіційне слідство. Мельниченко ніколи не з'явився б у Києві, якби не було тиску, викликаного нашою діяльністю", – відзначив він.

За словами Гольдфарба, в останні дні українська громадськість, "побачивши Мельниченка в дії, змогла навіч переконається, чому фонд не повертав йому "плівки" і не давав йому "з їхньою допомогою маніпулювати слідством і політичним процесом".

"Сьогодні, нарешті, Микола виявився там, де йому варто бути - у досяжності органів українського правосуддя, як свідка у кримінальній справі, коли він зобов'язаний відповідати на питання і говорити правду. Подальший розвиток "історії майора Мельничнка" буде відбуватися не на екранах телебачення, а в кабінеті слідчого", - заявив Гольдфарб.

"У нас немає сумнівів у компетентності і добросовісності слідчої групи Шубіна, і ми упевнені, що йому вдасться одержати в Мельниченка оригінали записів (якщо такі існують) і довідатися правду про обставини й учасників прослуховування Кучми", - заявив він і підкреслив, що "у цьому ключ до розкриття справи Гонгадзе".

"Тому ми відходимо убік і надаємо слідчим робити свою роботу", - заявив Гольдфарб.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...