Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Райс учила київських студентів ставити питання і пригадала дикість 10-річної давності

Середа, 7 грудня 2005, 12:16

Держсекретар США Кондоліза Райс зазначила, що США направлять своїх спостерігачів на парламентські вибори.

Про це вона сказала під час свого виступу перед студентами в університеті ім. Шевченка в Києві.

Райс зазначила, що "США не можуть брати участь у політичному процесі, але підтримка демократичного процесу забезпечення присутності спостерігачів – це буде зроблено".

Райс попередила, що обравши демократію, Україна пішла "досить складним шляхом розвитку".

"Я знаю, я розмовляла з нашим послом в Києві – під час революції було холодно на вулицях, було некомфортно, але люди не зрушили з місця, захищаючи свої ідеали", - сказала вона.

Райс також закликала студентів слідкувати за діяльністю обраних ними політиків і ставити їм незручні запитання.

"Багато десятиліть на Україну дивилися як на об’єкт у великому суперництві – чи то була холодна війна, чи повалення комунізму. Але сьогодні вільний голос України нарешті заговорив. І ви, народ великої держави, реалізуєте свою долю через демократичну реформу, а США співпрацюють з Україною на рівноправних засадах", - сказала Райс.

Вона поділилася своїми асоціації зі словом "Україна" 10 років тому.

"У 1994 році у вас відбувалися вибори, але ніхто не був впевнений, що вони пройдуть нормально. Ті вибори були дикими, хаотичними. Я пам’ятаю, що один кандидат – представник реакційної партії сказав: "Голосуйте за мене, і більше ні за кого в майбутньому вам не доведеться голосувати".

Далі Райс пригадала, що була в Києві у 2001 році і зустрічалась з представниками неурядових організацій. "І коли я пригадую Україну, то думаю про ці зустрічі, а не про історію 1994 року".

Під час зустрічі, студенти запитали її про плани балотуватись на посаду президента США. На це вона відповіла, що їй подобається робота держсекретаря і вона не прагне йти на виборні посади.

"Я навіть не була кандидатом в члени студентської асамблеї", – зазначила вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...