Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄВРОПА ЗНОВУ З ГАЗОМ

Вівторок, 3 січня 2006, 09:26

Через дві години після того, як російська сторона відновила газопостачання, в повному обсязі відновлена поставка блакитного палива до європейських споживачів.

Про це повідомив президент України Віктор Ющенко в телефонній розмові з президентом Польщі Лєхом Качинським, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час розмови, яка тривала більше тридцяти хвилин, президенти також детально обговорили українсько-польські двосторонні відносини, а також українсько-російські та польсько-російські відносини у сфері енергетики та газопостачання.

Президент України поінформував президента Польщі, що українська сторона повністю виконує міжнародні зобов’язання та забезпечує безперебійний транзит газу до країн Західної Європи, мобілізуючи для цього власні резерви.

В свою чергу Качинський повідомив, що 3 січня газове питання буде обговорено під час засідання польського уряду.

***

Обсяги поставок газу з Росії до Європи в ніч на вівторок знову наблизилися до нормального рівня.

Як повідомляє "Німецька хвиля", відповідні повідомлення надійшли з Угорщини та Австрії.

Міністр економіки Австрії Мартін Бартенштайн зазначив, що віце-президент "Газпрому" виконав свої обіцянки стосовно нормалізації постачання газу для європейських партнерів.

Як повідомляється, тиск нормалізувався й в газопроводі на українсько-угорському кордоні.

У неділю після того, як Росія зменшила постачання газу для України, низка європейських країн також зафіксувала значне падіння тиску в своїх газопроводах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування