Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виборчий бюлетень збільшився на 5 партій. Тягнибока заборонять?

Вівторок, 3 січня 2006, 17:20

Центральна виборча комісія у вівторок зареєструвала кандидатів у депутати, включених у списки 5 партій і блоків.

Зокрема в списку виборчого блоку "Союз" зареєстровано 83 кандидати. 12 кандидатам було відмовлено в реєстрації через неналежне оформлення документів.

У виборчому списку партії "Трудова Україна" було зареєстровано 20 кандидатів у депутати. 16 кандидатам було відмовлено в реєстрації. 14 з них взагалі не подали заяви про згоду балотуватися в депутати.

ЦВК також зареєструвала кандидатів у депутати, включених у виборчий список партії "Відродження".

На засіданні ЦВК було ухвалено рішення про реєстрацію 65 кандидатів у депутати, включених у виборчий список "Відродження".

21 особі, включеній у виборчий список, було відмовлено в реєстрації в зв'язку з неналежним оформленням документів, а 14 чоловік взагалі не подали заяви про згоду балотуватися в депутати.

Усього в список "Відродження" було включено 100 кандидатів у депутати.

ЦВК також зареєструвала 259 кандидатів у депутати, включених у список виборчого блоку "Держава - Трудовий союз".

Члени Центвиборчкому відзначили, що 34 особи, включені у виборчий список, не подали заяв про згоду балотуватися.

ЦВК також зареєструвала 28 кандидатів у депутати від Української партії "Зелена планета".

Ще 12 було відмовлено в реєстрації в зв'язку з неналежним оформленням документів. Одна людина була виключена зі списків у зв'язку з неподанням заяви про згоду балотуватися. Кандидатами в депутати партія висувала 41 особу.

Водночас ЦВК відмовила в реєстрації кандидатів у депутати від Ліберально-демократичної партії патріотів України.

Усього у виборчому списку партії значилася 151 особа. ЦВК обґрунтувала своє рішення відсутністю і неналежним оформленням документів, необхідних законодавством для реєстрації кандидатів у депутати.

ЦВК також звернулася до Міністерства юстиції щодо внесення їм подання у Верховний Суд про заборону діяльності Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Під час розгляду цього питання члени ЦВК відзначили, що в програмі "Свободи" виявлені ознаки порушень ч.1 ст. 37 Конституції України.

У програмі відзначається необхідність заборони комуністичної ідеології як "людиноненависницької, яка заподіяла шкоду українському народові".

Крім того, у програмі партії підкреслюється, що необхідно ухвалити новий Закон про громадянство, у відповідності з яким громадянство України надавати тільки тим особам, що народилися в Україні і є етнічними українцями.

Також пропонується позбавляти "натуралізованих чужоземців" громадянства України за здійснення карних злочинів. Лідер партії - Олег Тягнибок.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...