Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк просить не звертати уваги на Бутейка, коли він у відпустці

Вівторок, 3 січня 2006, 18:15

Міністерство закордонних справ не має відношення до оцінки першого заступника голови МЗС Антона Бутейка майбутнього Росії, оскільки він перебуває у відпустці і це була його особиста думка.

Про це заявив керівник прес-служби МЗС Василь Філіпчук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Антон Денисович Бутейко перебуває у відпустці. Він є членом однієї з українських політичних партій і в неробочий час має право, як і хто-небудь із громадян України, займатися політичною діяльністю. Це не було заявою міністерства закордонних справ або співробітника МЗС, який виконує свої службові обов'язки в робочий час", - сказав Філіпчук у вівторок на брифінгу в Києві.

Водночас, він відзначив різкість висловлень російських офіційних осіб щодо України.

"Варто звернути увагу на висловлення, які собі дозволяють російські посадові особи у робочий час, коментуючи офіційну позицію своєї країни щодо газу, де використовуються відверто образливі терміни на адресу України", - сказав Філіпчук.

При цьому він зазначив, що використання російською стороною терміну "крадіжка" можна розцінювати як відсутність достатньо аргументованої позиції.

Як відомо, виступаючи в понеділок ввечері в ефірі "5 каналу" Бутейко зазначив, що виступає як приватна особа, як член Української народної партії.

Він також висловив думку про можливий розпад Росії. "Всі імперії рано або пізно розпадаються, як це було з Римською імперією, тому Російська імперія теж розпадеться, але ще не швидко. А поки цього не відбулося, ми повинні вибудовувати свої відносини з Росією", - сказав він.

Водночас у МЗС Росії було запрошено тимчасового повіреного у справах України в Росії Леоніда Осаволюка у зв'язку з заявою Бутейка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...