Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка всерйоз займуться російським флотом?

Середа, 1 лютого 2006, 15:13

Керівник Головної служби соціально-економічної політики секретаріату президента Павло Гайдуцький вважає за доцільне перегляд низки економічних статей у відносинах між Україною і Росією.

Зокрема, як він заявив у середу на прес-конференції, це стосується питань оренди Чорноморським флотом української території.

Відповідаючи на питання, чи можливий перегляд Україною плати за оренду Чорноморського флоту на території Кримського півострова у відповідь на перехід на ринкові відносини російською стороною в газовому питанні, він заявив:

"Можливо, потрібно аналогічно порівнювати й інші статті наших економічних відносин з Росією. І однією з таких статей є, звичайно ж, стосунки по оренді Чорноморського флоту на території України. Це економічна стаття, ви знаєте, дуже вагома".

"Це факт очевидний: у міждержавних відносинах, коли одна з країн пропонує перехід на відкриті і цілком прозорі і, головне, адекватні еквівалентні ринкові відносини по одному напрямку, така ж політика має поширюватися і на інші напрямки", - підкреслив він.

Гайдуцький нагадав, що президент Росії заявляв, що російська сторона дотувала в економіку України близько $3,5 млрд. у газовій сфері.

"Я б хотів сказати: а хіба надання умов для розміщення військової бази або флоту не має бути на цілком ринкових підставах? Адже ця сума розраховувалася виходячи зі світових ринкових цін, що діяли тоді, у 2003 -2004 роках", - додав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...