Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укртелеком" розтягнуть на півтори "Криворіжсталі"

Четвер, 2 лютого 2006, 15:15

Вартість "Укртелекому" може скласти 7 млрд. дол. після підвищення його інвестиційної привабливості.

Про це заявив міністр транспорту і зв'язку Віктор Бондар у ході інвестиційної ради при Мінтрансзв'язку, повідомляє УНІАН.

Зокрема, на думку міністра, якщо "Укртелеком" продати зараз, "це коштуватиме 3-4 млрд. дол.".

Водночас він уточнив, що реальну вартість може показати тільки конкурс. На питання, який пакет акцій "Укртелекому" може коштувати 7 млрд. дол. після підвищення інвестиційної привабливості, Бондар уточнив: "Контрольний, не менш як 50%".

За словами міністра, інвестиційну привабливість можна підвищити шляхом структурної реорганізації "Укртелекому", розвитку нових послуг, таких як мобільний зв'язок третього покоління, IP-телефонія, провайдерські послуги.

Крім того, "Укртелеком" може виступити як оператор кабельного телебачення і оператор цифрового мовлення.

Також міністерство планує підвищити інвестиційну привабливість підприємства, змінивши його кредитну історію шляхом здешевлення кредитів, зазначив Бондар.

Як відомо, 11 січня 2006 року прем'єр-міністр Юрій Єхануров доручив Фонду державного майна і Міністерству транспорту і зв'язку розпочати підготовку до приватизації "Укртелекому".

У той же час голова правління ВАТ "Укртелеком" Георгій Дзекон 26 грудня 2005 року в інтерв'ю заявив, що ціна "Укртелекому" залежатиме від умов приватизації компанії, зокрема, від величини пакета акцій, який буде виставлено на продаж

Серед інших основних чинників, що впливають на вартість продажу, він назвав тарифну політику держави, проблему взаємовідношень з бюджетом, в першу чергу, розв'язання проблеми компенсації заборгованості бюджету перед компанією (на сьогодні перевищує 190 млн. грн.), рішення проблем у сфері антимонопольного законодавства.

З метою забезпечення більшої привабливості "Укртелекому" в грудні 2005 року компанії було надано ліцензію на мобільний зв'язок третього покоління і радіочастота для мобільного зв'язку. Дане рішення підвищить капіталізацію "Укртелекому" на 400 млн. дол.

Дохід ВАТ "Укртелеком" у 2005 році становив близько 8 млрд. грн., або більш ніж 28% усіх доходів галузі. Компанія обслуговує 9,7 млн. абонентів фіксованого телефонного зв'язку.

Як відомо, 93,02% акцій меткомбінату "Криворіжсталь" було придбано на аукціоні за 24,2 млрд. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...