Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин перед "останнім боєм" чекає викиду компромату

Понеділок, 27 лютого 2006, 16:23

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що основою майбутньої парламентської коаліції повинна стати політична сила, яка має підтримку у всіх регіонах України.

Про це він заявив у понеділок у ході семінару для регіональних засобів масової інформації, повідомляє Ліга.

Литвин підкреслив, що "бажано, щоб основою коаліції була політична сила, яка б мала підтримку у всіх регіонах хоча б на мінімальному рівні".

За словами спікера, тоді б така політична сила могла б виступати від імені всього українського народу і, не маючи більшості в парламенті, могла б стати ядром коаліції.

Крім того, Литвин вважає, що об'єднання політичних сил у парламенті має відбуватися на основі програм, необхідних суспільству.

За словами Литвина, якщо в коаліцію буде об’єднуватися, наприклад, сила, що виступає за надання статусу офіційної російській мові, із силою, що категорично виступає проти цього, то буде "напрошуватися висновок", що така коаліція створюється з метою розподілу посад.

Литвин також сказав, що цього і наступного тижня слід очікувати масового викиду компроматів проти різних політичних сил, повідомляє УНІАН.

За його словами, незважаючи на те, що політики закликають один одного діяти відкрито, демократично, відповідні штаби “працюють”.

Разом з цим Литвин переконаний, що все це матиме зворотній ефект, оскільки люди вже перенасичені негативом.

За його словами, чим більше сьогодні звучить запевнень у проведенні чесних виборів, чим більше утворюється громадських структур, в тому числі і при Верховній Раді, "тим більше у пересічного громадянина утверджується думка, що щось буде не так на цих виборах, і до 80% людей впевнені у використанні адмінресурсу".

"В принципі це і відчувається - бо кожен відчуває ці вибори як останній і рішучий бій", - наголосив Литвин.

Він також висловив думку, що протягом останнього місяця, за 20 днів до виборів напруження досягне такої критичної позначки, що потім буде важко привести у норму політичне життя.

"Унормувати політичне життя після 26 березня буде доволі непросто, особливо з погляду на необхідність думати про коаліцію в парламенті та формування уряду на основі коаліційних домовленостей", - зауважив спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування