Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Росія не закипить, Україна вступить до НАТО

Субота, 4 лютого 2006, 16:44

Міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що в України є реальна можливість цього року почати приєднання до Плану дій щодо вступу до НАТО.

Про це він сказав у п’ятницю в ефірі радіо "Свобода".

"Після завершення виборчого процесу, в разі успішного проведення виборної кампанії, якщо внутрішні перетворення будуть успішними, тоді це питання вийде на двосторонній рівень, і наші партнери по Альянсу матимуть можливість на основі цього плану прийняти вже узгоджене рішення щодо приєднання України до процесу набуття членства" – зазначив Гриценко.

НОВИНИ ТаблоID

Більш інтенсивний етап, на думку міністра, буде сам процес виконання цього плану, який у кращому випадку почнеться у вересні поточного року.

Він також висловив думку, що приєднання України до Альянсу можливо приблизно 2008-2009 року.

Гриценко також упевнений, що факт перебування на території України іноземних військових баз не завадить приєднанню України до НАТО.

"Ми повинні виходити з того, що незалежно від вступу чи не вступу в НАТО, двосторонні відносини між Україною і Росією повинні бути гармонійними і безконфліктними...Якщо у нас не буде відносин з Росією стосовно ЧФ, які виходять дійсно на рівень кипіння, то це питання не буде проблемним на шляху нашого вступу в НАТО", - наголосив Гриценко.

Він зазначив, що "проблемні питання навколо ЧФ є такими, що їх можна вирішити абсолютно спокійно безконфліктно, вони не є антагоністичними по суті".

"Попри те, що проблемне питання щодо базування Чорноморського флоту присутнє в засобах масової інформації Росії і України, це не визначальний чинник наших проблемних відносин", - заявив Гриценко.

В той же час, у суботу міністр взяв участь у роботі 42-ї Мюнхенської конференції з питань політики безпеки "Європа та Сполучені Штати Америки: оновлення трансатлантичного партнерства", де виступив перед її учасниками.

Як повідомляє прес-служба міністерства, Гриценко зазначив, що сьогодні Україна продовжує залишатися одним з головних контрибуторів регіональної безпеки.

У Мюнхені Гриценко також провів зустрічі з міністром оборони США Дональдом Рамсфельдом, Федеральним міністром оборони ФРН Францом-Йозефом Юнгом, а також з президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі та Міністром оборони цієї країни Іраклієм Окруашвілі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування