Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плачков зізнався, що приховав нічні угоди, але хоче виправдатись

Субота, 4 лютого 2006, 17:41

Міністр енергетики Іван Плачков підтверджує, що 4 січня в Москві крім основної газової угоди межу Росією й Україною були підписані доповнення до вже існуючих контрактів між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго".

"У 2004 році між НАК "Нафтогаз Україна" і компанією "РосУкрЕнерго" були підписані довгострокові, до 2030 року, договори на транспортування газу і на його збереження в ПСГ в Україні", - сказав міністр у суботу в Сімферополі.

За його словами, документи підписав на той момент глава "Нафтогазу" Юрій Бойко.

НОВИНИ ТаблоID

У договорах була зафіксована ціна транзиту газу в розмірі $1,09 за 1000 кубів на 100 км і $80 на його збереження в ПСГ, розповів Плачков.

"Коли була змінена ставка транзиту для ВАТ "Газпром" з $1,09 до $1,6 за 1 тис. кубометрів, була автоматично змінена і ставка для "РосУкрЕнерго".

Тому що не можна збільшити для "Газпрому", а для "РосУкрЕнерго" - ні", - пояснив Плачков.

Міністр також відзначив зміни в ціні збереження газу для "РосУкрЕнерго" у ПСГ України, однак не уточнив її. "Про це ми вам розповімо в понеділок", - сказав він.

Плачков також не уточнив кількості підписаних доповнень до контрактів. Він сказав журналістам, що не читав газету, у якій була опублікована дана інформація.

Як повідомлялося, тижневик "Дзеркало тижня" у номері за суботу стверджує, що "Нафтогаз України" підписав у Москві 4 січня 7 угод з "РосУкрЕнерго" і "Газпромом", а не одну, як офіційно повідомлялося.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...