Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин мінімізує якісь "негативні наслідки виборів"

Вівторок, 7 лютого 2006, 10:37

Голова Верховної Ради висловлює обурення кампанією з дискредитації парламенту і вважає, що це не сприятиме формуванню коаліції у майбутній Верховній Раді.

Про це він заявив, відкриваючи у вівторок останню сесію парламенту.

"Повернулися нападки на найвищий представницький орган українського народу в стилі, який мимоволі навіює асоціації з навішуванням ярликів на кшталт "п’ята колона". Ця війна слів закладає міну вже й під майбутній парламент, обмежуючи чи навіть унеможливлюючи перспективи блокування і в ньому", - заявив Литвин.

"Це не що інше, як знак відсутності адекватного розуміння та цивілізованого сприйняття ролі державних інститутів", - додав він.

За словами Литвина, треба визнати, що Конституція в Україні не діє, а більше важать директиви й вказівки. "Хоча не слід плутати батьківщину з начальством", - додав він.

НОВИНИ ТаблоID

Голова Верховної Ради закликав депутатів "виписати таку партитуру, яка дозволила б наступному парламенту органічно ввійти в повноцінну роботу".

Він закликав ухвалити усі президентські й урядові законопроекти, закони, на які президент наклав вето, міжнародні угоди.

Також спікер збирається "зажадати від Кабміну подати програму економічного розвитку країни на 2006 рік, а не підмінювати її якимись сурогатами".

Після цього парламент має розпочати роботу з внесення змін до бюджету на 2006 рік.

Також, на думку Литвина, парламент має розглянути "питання, що стають ключовими чинниками нацбезпеки" – житлово-комунальне господарство, агропромисловий комплекс та енергетична сфера.

Також парламент має опрацювати закони, що зумовлені новими конституційними реаліями - про президента, про референдум, прискорити роботу над регламентом, щоб "мінімізувати можливі негативні наслідки виборів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...