Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах порадив Росії готувати 1,8 мільярдів доларів

Четвер, 9 лютого 2006, 16:38

У результаті інвентаризації об'єктів нерухомості і земельних ділянок Чорноморського флоту в Криму будуть розроблені нові тарифи орендної плати за використання цих об'єктів.

Про це заявив секретар РНБО Анатолій Кінах на брифінгу в четвер.

Відповідаючи на запитання, чи розглядалося на засіданні РНБО в середу питання збільшення орендної плати на об'єкти, які використовує ЧФ РФ, Кінах сказав:

"РНБО сформулювала доручення провести інвентаризацію об'єктів нерухомості і земельних ділянок. І одночасно, спираючись на сучасні стандарти, на сучасні ставки орендної плати, особливо з урахуванням унікальної як природи, так і інших якостей АРК, зробити необхідні розрахунки з розміру орендної плати".

НОВИНИ ТаблоID

Також Кінах зазначив, що Україна виконує і буде виконувати свої зобов'язання з базових угод щодо умов перебування Чорноморського флоту на території України.

Але водночас, сказав він, багаторічна практика так званої дипломатії без краваток призвела до виникнення безлічі проблем, які тепер вимагають термінового вирішення.

Він додав, що ці проблеми необхідно вирішувати, але без штучної ескалації відносин між Україною і Росією, дотримуючись законодавства України і міжнародного права.

Кінах підкреслив, що, відповідно до розрахунків Держкомітету з земельних ресурсів, якщо використовувати сучасні стандарти орендної плати за землю, то вся вартість орендної плати за користування земельними ділянками ЧФ на території України в Криму складе мінімум $1,8 млрд.

Крім того, вже визначено, що є велика кількість об'єктів, не врахованих у базових угодах і доповненнях до цих угод. Наприклад, тільки в місті Севастополі перші кроки з інвентаризації показали, що 148 га землі цього міста фактично ніде не зазначені в угодах і доповненнях.

Секретар Радбезу сказав, що на даний час російська сторона дала згоду на інвентаризацію об'єктів нерухомості і земельних ділянок. Також Кінах повідомив, що Україна не буде ревізувати терміни тимчасового перебування ЧФ на території України.

Як відомо, відповідними українсько-російськими угодами визначено термін тимчасового перебування ЧФ РФ на території України до 2017 року.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...