Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко не вибереться з США й до кінця літа

Середа, 1 березня 2006, 09:27

Винесення вироку в справі колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка знову відкладено - цього разу до 9 червня.

"Рішення про відстрочку прийнято за клопотанням обох сторін", - повідомила у вівторок РІА Новини секретар федерального окружного суду Сан-Франциско Моніка Татсон.

Спочатку винесення вироку планувалося на 2 грудня минулого року, потім на 3 березня нинішнього.

Останнє засідання в справі Лазаренка відбулося наприкінці червня 2005 року. Тоді суддя Мартін Дженкінс відмовився задовольнити запит захисту про зняття залишених ним раніше в силі 14 пунктів обвинувального висновку, який журі присяжних винесло екс-прем'єрові роком раніше.

Американська прокуратура висувала проти Лазаренка, який очолював український уряд з червня 1996 по липень 1997 року, обвинувачення у здирництві, шахрайстві, перевезенні украдених авуарів і відмиванні в 1994-1999 роках $280 мільйонів, однак пізніше суддя знизив цю суму до $10 мільйонів.

В очікуванні процесу екс-прем'єр провів за ґратами більш чотирьох років, а в червні 2003 року був випущений на свободу під заставу в $65 мільйонів. Наразі він проживає в Сан-Франциско під домашнім арештом.

Читайте також про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори"

Ні Ющенко, ні Янукович не обійдуться без Литвина

Для Тимошенко Ахметов - остання надія

На виборах у Києві з'явився віртуальний блок?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...