Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров боровся з негативом Тимошенко і Януковича

Середа, 1 березня 2006, 12:02

У 2005 році урядові доводилося переборювати в тому числі негативні фактори, породжені діями попередніх урядів.

Про це в середу заявив на розширеному засіданні уряду прем'єр-міністр Юрій Єхануров, підводячи підсумки 2005 року.

При цьому він відзначив, що в 2005 році "паралельно з початком оздоровлення, детінізації економіки відбувалося нагромадження негативних факторів, частина з яких породжена незваженими діями в лютому-квітні.

Він відніс до таких дій крім "реприватизаційну вакханалію, внесення несподіваних для суб'єктів господарювання змін у податкове і митне законодавство, невиправдані експерименти з курсом гривні і лібералізацією імпорту".

Також прем'єр підкреслив, що були й інші негативні тенденції, зумовлені погіршенням зовнішньоекономічної кон'юнктури.

"Однак, пряма залежність від останньої (зовнішньоекономічної кон'юнктури) є найбільш виразною характеристикою недоліків стратегічних ініціатив попередніх урядів", - відзначив він.

За словами глави уряду, в останні роки економічний ріст у країні відбувався не стільки за рахунок системних дій, "спрямованих на відновлення і диверсифікованість виробництва", скільки за рахунок сприятливої зовнішньоекономічної кон'юнктури.

Зараз, за його словами, "економічна політика й економічне поводження уряду базуються на чітко визначених стратегічних імперативах, осередком яких є прагматизм". Перебудова економічної політики з жовтня 2005 року дозволила досить швидко перебороти негативні тенденції в економіці, додав Єхануров.

"Протягом жовтня-грудня минулого року вдалося зупинити падіння рівня ВВП, що, за уточненими даними за минулий рік, склав 2,6%, а в січні, навіть при несприятливих умовах і перенесенні трьох робочих днів на наступні місяці, вдалося забезпечити його приріст на 0,9%", - сказав прем'єр.

Єхануров підкреслив, що загальний рівень інфляції в 2005 році зупинився на позначці 10,3%, у той час як у 2004 році він склав 12,3%.

"Прямі іноземні інвестиції збільшилися протягом року в 1,8 разів, причому переважно за рахунок показників IV кварталу. Конструктивне співробітництво з Нацбанком, що відбилося на стабілізації курсу гривні, сприяло підвищенню участі домашніх господарств у формуванні національних заощаджень. За підсумками року депозити фізичних осіб у банках збільшилися в 1,8 рази, а їхня частка в обсязі банківських кредитних вкладень в економіку виросла з 47 до 51%", - сказав Єхануров.

Безумовним досягненням нової влади прем'єр назвав ревізію регуляторної бази підприємництва. Він відзначив, що було переглянуто 9340 регуляторних актів, з яких 55,5% були визнані такими, що не відповідають принципам регуляторної політики і потребують скасування або внесення змін.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...