Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко переконаний, що косметичне лікування нікому не допоможе

Четвер, 2 березня 2006, 11:59

Якість комунальних послуг має зрости внаслідок переходу на ринкові принципи їх надання, вважає президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав на нараді з питань реформування житлово-комунального господарства, повідомляє прес-служба президента.

"Фаховий аналіз показує - ми потребуємо глибоких структурних змін у секторі комунальних послуг. Косметичне лікування тут нікому не допоможе", - заявив Ющенко.

Президент переконаний, що наявна модель ЖКГ, "не може ефективно працювати, оскільки базується на явно неправильних правилах гри".

Представлену міністром будівництва Павлом Качуром концепцію з конкретним переліком заходів реформи ЖКГ, президент назвав робочим документом з "дуже чітким календарним графіком".

Ющенко наголосив, що комунальні послуги належать до тих, які мають бути доступними для кожної людини, відтак реформа галузі стосується всього суспільства.

Говорячи про завдання реформи, президент наголосив на доцільності залучення в комунальну сферу приватного бізнесу на конкурсних засадах.

"Відсутність чіткого розмежування власності, ринкових умов між наданням послуг та їх оплатою призвела до того, що на ринку не працює приватний капітал – все має брати на себе держава", - зауважив Ющенко.

Звертаючись до працівників галузі, президент закликав їх різнобічно інформувати суспільство про кроки й завдання реформи та вигоди, які отримають від неї громадяни.

Президент також закликав учасників наради не політизувати реформу й підходити до цього питання виключно з професійної точки зору.

В нараді брали участь міністр будівництва Качур, перший віце-прем'єр Станіслав Сташевський, перший заступник голови секретаріату президента Іван Васюник.

Також були присутні представники місцевої влади та органів самоврядування, керівники підприємств галузі, керівники об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та представники громадськості.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування