Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціаліст наображав Литвина на 2 тисячі

Четвер, 2 березня 2006, 16:54

Дніпровський районний суд Києва задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Литвина до депутата Миколи Рудьковського про захист честі, гідності та відшкодування моральної шкоди.

Про це йдеться у рішенні суду, повідомляє УНІАН у четвер.

Як сказано у постанові, суд визнав поширені Рудьковським відомості про причетність Литвина до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе недостовірними та такими, що принижують та порочать гідність і честь Литвина.

Суд зобов'язав Рудьковського на черговому пленарному засіданні Верховної Ради спростувати поширену ним недостовірну інформацію та принести Литвину вибачення.

Також за рішенням суду, з Рудьковського на користь Литвина буде стягнуто моральну шкоду у розмірі одної гривні. Ще вісім грн. 50 коп. Рудьковський має сплатити судового збору та 2 тис. грн. вартості послуг адвоката. Тобто, всього буде стягнуто 2 тис. 9 грн. 50 коп.

Суд залишив право на апеляційне оскарження. Зокрема, заява про апеляційне оскарження рішення може бути подана протягом 10 днів з дня його проголошення в Апеляційному суді м.Києва через районний суд.

Як відомо, раніше Рудьковський заявляв, що Литвин просив екс-президента Леоніда Кучму "вплинути на міністра внутрішніх справ, і міністр внутрішніх справ вплинув на Георгія (Гонгадзе)".

Рудьковський також стверджував, що саме Литвин "і його поплічники" п'ять років блокували розслідування справи Гонгадзе.

"До вас в Європі, як і в Україні, є одне питання - де голова Георгія, коли ви напишете явку з повинною?", - запитував депутат з трибуни парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування