Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Придністров'я грає за російським сценарієм. Україна дивується

Вівторок, 7 березня 2006, 11:15

Міністерство закордонних справ здивовано реакцією Придністров'я та Росії щодо введення нового митного режиму між Україною та Молдовою.

"Ми здивовані неадекватною реакцією придністровської сторони та заявою МЗС Російської Федерації від 5 березня ц.р", - йдеться в коментарі речника МЗС, текст якого наводить прес-служба міністерства.

Як йдеться у повідомленні, метою запровадження нового режиму митного оформлення товарів і транспортних засобів, які ввозяться в Україну з Республіки Молдови є "нормалізація міжнародної торгівлі та інтеграція придністровського бізнесу в легальне правове поле".

"Дії української сторони щодо запровадження нового режиму митного оформлення цілковито відповідають європейським нормам і стандартам", - наголошується в коментарі.

МЗС також підкреслює, українською стороною було створено максимально сприятливі умови для ознайомлення ділових кіл Придністров’я з новим митним порядком, спрямованим на запобігання незаконного переміщенню товарів на митну територію України.

"24 січня та 1 лютого ц.р. в Одесі відбулися консультації за участю підприємців та представників адміністрації Придністровського регіону Республіки Молдова, а також представників Європейського Союзу, Російської Федерації та Місії ОБСЄ в Молдові", - йдеться в повідомленні.

Також Проблеми економічного співробітництва між Кишиневом і Тирасполем в контексті Спільної заяви прем’єр-міністрів України та Республіки Молдова також були предметом обговорення впродовж двох раундів переговорів з придністровського врегулювання у форматі "5+2".

***

Між тим президент Придністров'я Ігор Смирнов вважає, що немає сенсу проводити переговори з придністровського врегулювання у форматі "5+2".

"Україна перетворюється з держави-гаранта і посередника у врегулюванні в бік конфлікту, приєднуючись до блокадних дій Республіки Молдова", - сказав Смирнов передає РИА Новости.

"У цих умовах переговори скасовуються", - додав він.

На його думку, Україна стає основним інструментом для досягнення Молдовою політичних цілей.

"Це стосується курсу Республіки Молдова на відмову від посередницьких послуг Росії та України. Не зумівши домогтися цього через пряму конфронтацію з Росією та Україною, вона домагається цього через пряме залучення до конфлікту України", - додав президент Придністров'я.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування