Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко нагадала Ющенку про слово фашист

Четвер, 9 березня 2006, 11:18

Блок Юлії Тимошенко пропонує владі вибачитися перед учасниками подій 9 березня 2001 року та проголосити цей день днем єдності й пам’яті борців за свободу.

Про це повідомляє у четвер прес-служба БЮТ.

"Рівно 5 років тому під бастіонами тоталітарного режиму – адміністрації Кучми – влада вперше застосувала силу проти власного народу та кинула борців за справжню свободу й незалежність за грати. Саме тоді режим підписав собі вирок, саме тоді шлях до волі та демократії став незворотним. І сьогодні, мабуть, настав час підвести підсумки п’ятиріччя, назвати речі своїми іменами та зробити необхідні висновки з минулого", - говориться у зверненні.

БЮТ пропонує "українській владі - вибачитися перед учасниками масових акцій протесту 9 березня 2001 року саме тому, що сьогодні у найвищих кабінетах сидять люди, які, свого часу назвали опозиційні демократичні сили України "фашистами". (Йдеться про спільну заяву колишніх президента Кучми, спікера Плюща та прем’єра Ющенка щодо учасників акції "Україна без Кучми").

Крім того, блок Тимошенко виступає за публічну реабілітацію учасників подій 9 березня, а також за те, щоб проголосити 9 березня Днем єдності та пам’яті борців за свободу.

БЮТ також вимагає підтвердити зобов’язання, дані новою владою на Майдані восени 2004 року, про боротьбу з корупцією, покарання Кучми та його "свити" за злочини, вчинені проти українського народу, розкриття та покарання винних у справах Георгія Гонгадзе, Ігоря Александрова та інших борців за свободу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...