Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС сказав росіянам, що час нав'язувати свою думку закінчився

Четвер, 9 березня 2006, 12:48

Метою України є інтеграція в Європейський Союз і НАТО, разом з тим Україна виступає за розвиток добросусідських відносин з Росією.

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко під час "круглого столу", присвяченого впливу результатів парламентських виборів в Україні на україно-російські відносини.

"Ми за розвиток прекрасних відносин з Росією, добросусідських відносин, але мета наша - ЄС і НАТО", - сказав Огризко, виступаючи перед учасниками "круглого столу".

Заступник голови МЗС підкреслив необхідність усунення низки міфів, що склалися в україно-російських відносинах, зокрема, про існування яких-небудь "особливих відносин між пострадянськими республіками".

Огризко закликав російську сторону поважати вибір України і відмовитися від нав'язування своєї думки. "Закінчилося, не буде більше такого, і з цим можна змиритися", - підкреслив він.

У свою чергу, директор інститут країн СНД, депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін зазначив, що російську сторону хвилює вплив парламентських виборів на подальший розвиток україно-російських відносин.

Директор українського відділення Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень Володимир Малинкович, прогнозуючи створення парламентської коаліції після виборів, зазначив, що найбільш імовірним варіантом такої коаліції є коаліція між "Нашою Україною" і Партією регіонів з можливою участю "Народного блоку Литвина".

На думку Малинковича, така коаліція буде найбільш ефективною, оскільки дозволить подолати конфлікт між регіонами України, налагодити конструктивний діалог між урядом, президентом і парламентом.

Разом з тим політолог виключив можливість повернення україно-російських відносин до тих, що склалися напередодні президентських виборів 2004 року.

"Крім того, Малинкович висловив думку, що при створенні коаліції "Нашої України", Партії регіонів і блоку Литвина, зовнішня політика України буде більш збалансованою.

Директор інституту політичних досліджень Сергій Марков під час "круглого столу" відзначив, що парламентські вибори важливі для України в питанні її подальших зовнішньополітичних відносин.

Він також зазначив, що в Україні можуть скластися або коаліція тих, хто є прихильником вступу України до НАТО, або коаліція з ЄЕП.

"А можна назвати і так - коаліція високих цін на газ і коаліція середніх цін на газ", - сказав Марков. Разом з тим він підкреслив, що низькими ціни на газ для України вже не будуть ніколи але вони можуть бути високими з урахуванням світових стандартів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...