Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не хоче бійки і ламання через коліно

Четвер, 9 березня 2006, 14:36

На останньому пленарному тижні парламент повинен розглянути більш ніж півтори сотні рішень.

Про це сказав голова Верховної Ради України Володимир Литвин на прес-конференції у Макіївці.

При цьому Литвин не виключив, що на погоджувальній раді може виникнути ще декілька десятків законопроектів, які будуть вимагати до включення ті чи інші фракції.

На думку Литвина, в останній пленарний тиждень депутати мають розглянути і прийняти рішення щодо всіх законопроектів, які перебувають у процедурі другого читання; ті, щодо яких президент застосував право вето та питання ратифікації.

Крім того, Литвин повідомив, що президент направив в парламент подання про схвалення рішення щодо допуску іноземних військ для проведення навчань у 2006 році.

Також Литвин зазначив, що парламент має розглянути законопроект про Кабінет міністрів. Литвин висловив думку, що його необхідно ухвалити хоча б у першому читанні, але він висловив сумнів, що вдасться погодити позиції.

Відповідаючи на запитання щодо можливості приведення до присяги суддів Конституційного суду Литвин зауважив, що він стояв і стоїть на тому, що цю проблему необхідно вирішити комплексно: обрати суддів від парламенту та привести до присяги одразу всіх суддів.

Він зауважив, що на погоджувальній раді в понеділок це питання буде обговорюватись "і ми побачимо чи є потенціал". "Я стою на тому, що Верховна Рада має сповна виконати свої повноваження, але це не повинно відбуватись через коліно, через протистояння, щоб останній пленарний тиждень був позначений бійкою в сесійній залі", - зауважив Литвин.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування