Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Польщі приїхав в Україну через свого короля

Субота, 1 квітня 2006, 16:20

Президент Польщі Лех Качинський заявляє, що Польща і надалі буде допомагати Україні в євроінтеграції.

"Ми зацікавлені в розвитку двосторонніх відносин з Україною і буде їй допомагати в євроінтеграції", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів у суботу в ході візиту до Львова.

Крім того, Качинський заявив, що Польща не має наміру розривати дипломатичні відносини з Білорусією, але буде їх підтримувати на мінімально можливому рівні.

Він підкреслив, що в Польщі "хороші відносини з білоруським суспільством", але в той же час заявив, що останні вибори президента країни були далекі від європейських стандартів.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", під час візиту Качинський поклав вінки на меморіали польських і українських воїнів на Личаківському цвинтарі Львова, а також до могили письменника Івана Франка.

В даний час президент Польщі з супроводом знаходяться на літургії в римо-католицькому кафедральному соборі Львова, після якої відбудеться виконання ораторії "Обітниці Яна Казимира".

Візит Качинського приурочений до 350-й річниці цих обітниць, даних королем Польщі Яном Казимиром першого квітня 1656 року у Львові.

У неділю ввечері президент Польщі повернеться до Кракова.

Разом з тим, прес-служба українського президента повідомляє, що між Віктором Ющенком та Качинським у суботу відбулася телефонна розмова.

Сторони обговорили політичну ситуацію в Україні після виборів, а також питання двосторонньої співпраці між Україною і Польщею, зокрема у сфері економіки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування