Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відправив популістів і любителів портфелів читати Конституцію

Субота, 1 квітня 2006, 18:37

Президент Віктор Ющенко закликає учасників майбутньої парламентської коаліції відмовитися від розподілу портфелів і зосередитися на узгодженні програмних цілей.

"Мене як президента непокоїть, що вже тиждень йдуть чвари навколо портфелів. І дуже мало говориться про принципи формування коаліції, її програмні засади", - зазначив він у своєму радіозверненні до нації у суботу.

"Конституція визначає чіткий перелік посад, який можна розподілити в рамках коаліції. Замахування на більше ставить під загрозу цілісність державного управління. Коаліційної країни не буває", - сказав президент.

Ющенко повідомив, що бачить у коаліції "всі сили, що разом на Майдані виборювали демократію".

За його словами, рік тому вже була створена демократична коаліція, яка розпалася "через внутрішні чвари і егоїзм, через любов до портфелів і перемогу популізму над здоровим глуздом".

"Це був нищівний удар по команді і країні, що призвів до розчарування мільйонів українців. На жаль, сьогодні складається враження, що роботу над помилками не зроблено, що тема портфелів знову залишається пріоритетом номер один", - сказав президент.

"Думаю, політичним силам, що увійдуть до майбутньої коаліції, вистачить мудрості відмовитися від асоціації з певним кольором і працювати над об’єднанням всієї країни", - також зазначив він.

На думку президента, учасники коаліції повинні підписати об’єднавчий меморандум.
Крім того, він вважає за потрібне підписати угоду між учасниками коаліції.

"Вона передбачить не лише загальні принципи і завдання, але й законопроекти та власне конкретні урядові кроки. Ця угода повинна містити чіткий план реалізації, точні часові терміни їх виконання і гарантії того, що поставлені задачі будуть виконані", - сказав Ющенко.

"Тільки після визначення шляху руху можна приступити до розподілу відповідних портфелів. Учасники коаліції мають визначити, хто саме найбільш професійно працюватиме на тій чи іншій посаді", - зазначив він.

Президент також закликав усі політичні сили, які пройшли до парламенту, підписати пакт про стабільність.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування