Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров лишить собі всі повноваження, навіть коли перестане бути прем'єром

Середа, 5 квітня 2006, 13:13

Вперше в Україні Кабінет міністрів складатиме свої повноваження не перед новообраним президентом, а перед новообраною Верховною Радою.

Про це йдеться в юридичному висновку Міністерства юстиції щодо порядку складення повноважень Кабміну перед новообраним парламентом, повідомляє прес-служба міністерства.

"Набуття чинності новими положеннями Конституції України обумовлює потребу чіткого визначення юридичного порядку складення повноважень діючим Кабінетом міністрів перед новообраною Верховною Радою", - зазначається у висновку.

"А також вимагає встановлення конкретного часу припинення повноважень членів Кабміну, сформованого на основі тих положень Конституції, які частково вже втратили чинність або втратять з дня набуття повноважень новообраною ВР", - додається у заяві.

Згідно з висновком міністерства, порядок складення повноважень уряду перед новообраною Верховною Радою зводиться до наступного.

Прем'єр-міністр заявляє на пленарному засіданні новообраної Верховної Ради про складення повноважень урядом перед новообраним парламентом відповідно до частини першої статті 115 Конституції.

Оголошення цієї заяви відбувається після обрання новим складом парламенту нового голови Верховної Ради.

Парламент під головуванням спікера за наслідками оголошеної прем'єром заяви приймає рішення з цього питання, яке підписує голова Верховної Ради.

За цим парламент за наслідками оголошеної прем'єром заяви приймає рішення про те, що уряд, який склав повноваження перед новообраною Верховною Радою, продовжує виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого Кабінету міністрів.

Це рішення також підписує голова Верховної Ради.

Члени Кабміну, який склав повноваження, на період до початку роботи новосформованого уряду перебувають на посадах прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністрів і міністрів та без зміни обсягу своїх повноважень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...