Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала майора-шпигуна

П'ятниця, 7 квітня 2006, 16:44

Контррозвідка Служби безпеки викрила і припинила шпигунську діяльність двох громадян України на користь іншої держави.

Як повідомляє прес-центр СБУ, затриманими є старший офіцер Збройних сил України Г., секретоносій, та його колишнья дружина, приватний підприємець.

"В ході проведеної співробітниками СБУ операції було перехоплено дискету з інформацією щодо систем зв’язку в Збройних силах України, яку Г. передав колишній дружині для подальшого вивезення за кордон", - йдеться в повідомленні.

За оцінкою Державних експертів з питань таємниць, інформація, яка планувалася до передачі іноземній спецслужбі, має гриф "таємно", і її розголошення могло б заподіяти значної шкоди обороноздатності України.

Як встановило слідство, подружжя Г. було завербовано розвідкою однієї з сусідніх східно-європейських країн.

За її завданням вони збирали і передавали за грошову винагороду відомості з військової тематики, що становлять державну таємницю та інформацію конфіденційного характеру.

7 квітня 2006 р. Військовий місцевий суд Київського гарнізону виніс вирок, згідно з яким громадянин Г. позбавлений волі строком на чотири роки та шість місяців за "державну зраду" з позбавленням військового звання «майор» і права обіймати посади, пов’язані з допуском до державної таємниці.

Громадянка Г. визнана винною у вчиненні "державної зради", їй призначено покарання у виді позбавлення волі терміном чотири з половиною роки.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...