Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб коаліція одноголосно змінила Конституцію

Субота, 8 квітня 2006, 18:15

Президент Віктор Ющенко має намір продовжити консультації з представниками переможців парламентських виборів після оприлюднення офіційних результатів голосування.

"Політичні консультації будуть продовжені відразу після оприлюднення офіційних результатів виборів", - сказав він у щотижневому радіозверненні до нації у суботу.

Ющенко додав, що планує також зустрітися з новообраними мерами обласних центрів та керівниками органів місцевого самоврядування.

Він також переконаний, що майбутня провладна парламентська коаліція повинна виробити спільну єдину програму, яка базуватиметься на плані "Десять кроків назустріч людям" та Посланні президента до Верховної Ради.

На його думку, у майбутній коаліції "мають бути визначені чіткі правила гри". "Потрібно вже зараз домовитися про механізми відносин між партнерами, в тому числі – прийняття рішень, вирішення суперечок, залагодження конфліктів", - сказав президент.

"Коаліція має зберігати єдину позицію в усіх голосуваннях, незалежно від того, мова йде про внутрішню чи зовнішню політику, земельні відносини чи реабілітацію воїнів УПА, адаптацію законодавства до норм і стандартів ЄС", - сказав президент.

"Питання вдосконалення Основного Закону, безперечно, стане на порядку денному діяльності коаліції у Верховній Раді", - зазначив також Ющенко.

"І не треба уникати цієї дискусії, особливо в такий недемократичний спосіб, як блокування дієздатного Конституційного Суду України", - закликав він.

На думку президента, саме швидке формування дієздатного Конституційного Суду має стати першим іспитом нової Верховної Ради на вірність Конституції.

Він також висловив переконання, що парламентська опозиція має бути залучена до формування державної політики. За словами Ющенка, в цьому полягає його місія як президента.

"Буде активізовано роботу політичної ради при президентові України. Я бачу цей орган як "круглий стіл", важливий дискусійний майданчик", - розповів Ющенко.

Також він повідомив, що доручив керівництву своєму Секретаріату відпрацювати новий механізм роботи Ради регіонів при президентові.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...