Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТЕПЕР ЯНУКОВИЧ ХОЧЕ ЩЕ Й ПОСАДУ СПІКЕРА

Неділя, 9 квітня 2006, 16:24

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає створення "помаранчевої" коаліції в майбутньому парламенті повторенням помилки 2005 року.

Про це йдеться у статті за його підписом, надрукованій у суботу в тижневику "Дзеркало тижня".

"Я хотів би від імені мільйонів людей, які підтримали на виборах Партію регіонів, укотре застерегти владу: відродження "майданної команди" — це повторення помилки 2005 року в найгіршому її варіанті", - вважає Янукович.

За його словами, принципи формування парламентської коаліції існують у всіх європейських країнах.

"Політична партія, за яку проголосувала найбільша кількість громадян на виборах 26 березня, отримає право формувати парламентську більшість і уряд", - говориться в статті.

Парламентська більшість, наголошує він, "одержує право на посаду голови Верховної Ради й першого віце-спікера, а також на керівництво парламентських комітетів, діяльність яких спрямована на законодавче забезпечення національної безпеки та оборони, зовнішньої політики й соціально-економічний розвиток держави".

"Якщо хтось вважатиме запропоновані нами кроки поділом портфелів, він буде неправий. Керівні посади в уряді та у парламенті цікавлять Партію регіонів лише настільки, наскільки правильна розстановка кадрів сприятиме швидкій реалізації "Стратегії економічного розвитку України", - говориться в статті.

"На новому етапі розвитку вітчизняної історії потрібно погодитися з тим, що розфарбовування політичних картинок в улюблені кольори — заняття цікаве, але для суспільства абсолютно марне", - підкреслює він.

Тому, на думку Януковича, "в новому парламенті потрібно забути про кольори партійних прапорів, пам’ятаючи передусім про кольори національного прапора".

"Навіть після заяв НСНУ про те, що він готовий до створення помаранчевої коаліції, ми залишаємося з переконанням, що потрібно рухатися у бік створення такої коаліції, яка максимально врахує настрої, що переважають в суспільстві, й зможе, умовно кажучи, повторити всю його конфігурацію", - вважає Янукович.

"Історії ще з античних часів та й із прикладів новітньої сучасної практики відомі випадки, коли вчорашні непримиренні політичні супротивники об’єднувалися перед обличчям загрози втрати незалежності. Сьогодні Україна перебуває саме в такому стані", - сказано в статті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...