Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Морозу не терпиться знову в крісло

Середа, 3 травня 2006, 12:44

Лідер Соцпартії Олександр Мороз направив керівникам партій-переможців парламентських виборів листа з пропозицією 17 травня провести засідання Верховної Ради.

Про це Мороз повідомив журналістам у середу в Києві після зустрічі з представниками Партії європейських соціалістів.

У той же час він висловив надію на те, щоб до цього часу всі питання, що стосуються створення коаліції, були обговорені і вирішені.

"Думаю, якщо це вдасться зробити, то організаційні питання ми розглянемо досить швидко і будемо формувати структуру влади", - сказав Мороз, додавши, що тоді вже можна буде працювати і над питанням про співробітництво в складі провладної коаліції й опозиції.

Відповідаючи на питання про те, як просувається переговорний процес по створенню коаліції політичних сил і коли вже можна буде очікувати конкретних результатів, Мороз нагадав про те, що офіційні результати парламентських виборів були опубліковані кілька днів тому.

За його словами, по цьому питанню були проведені інтенсивні консультації з представниками інших політичних сил.

Крім того, за словами Мороза, для цього підготовлені всі необхідні документи, зокрема, угоду про коаліції, регламент роботи коаліції і ряд інших документів.

Разом з тим, лідер Соцпартії висловив думку про те, що коаліція повинна складатися з трьох політичних сил - Блоку Юлії Тимошенко, СПУ і блоку "Наша Україна". "Ми сподіваємося, що так і буде", - сказав Мороз, додавши, що і соціологічні дослідження підтверджують таку позицію.

Керівник СПУ відзначив, що якщо брати в цілому усіх виборців, а не тільки тих, котрі підтримали Соцпартію, БЮТ і "Нашу Україну", то майже половина з них вважає, що коаліція повинна бути у форматі трьох політичних сил БЮТ, СПУ і "Наша Україна". Коаліцію в більш широкому форматі підтримують лише 1/3 виборців.

Лідер Соцпартії відзначив, що українське суспільство повинно видужати "від тієї ін'єкції", якою воно було заражене під час президентських виборів - поділ України по регіональному принципу, на схід і захід.

Після цього, за словами Мороза, формат коаліції може бути і змінений.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...