Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС відстрочив вирок по українських трубах

П'ятниця, 5 травня 2006, 12:50

Європейська Комісія прийме остаточне рішення про введення мита на імпорт українських безшовних труб до 30 травня.

Про це в Брюсселі в інтерв'ю українським журналістам заявив представник Європейської комісії з питань торгівлі Пітер Пауер.

Разом з тим в ЄК не підтвердили, але й не спростували інформацію про введення мита в розмірі 25%, посилаючись на конфіденційність цих даних.

"Це - не рішення, що приймається легко. Ми завжди можемо стати перед судом, якщо люди, як українці, не повірять, що ми зробили правильний розрахунок", - додав він.

У той же час представник комісії повідомив, що 11 травня в рамках засідання антидемпінгового комітету члени Європейського Союзу тільки проведуть консультації, а остаточне рішення по цій справі буде прийнято до 30 травня для того, щоб оприлюднити його не пізніше 30 червня.

Пауер також підтвердив, що розслідування ще продовжується. "Ми не розглядаємо варіант попередніх стягнень, які могли б продовжуватися протягом шести місяців. Ці стягнення будуть діяти протягом п'яти років".

"Але, разом з тим, такі захисні заходи передбачають, що через рік, якщо з'являться нові обставини, нові елементи, справу може бути переглянуто. Буде проведене нове розслідування, на підставі якого буде прийняте рішення відносно зміни обсягу мита або інших рішень", - пояснив він.

Представник ЄК також нагадав, що відносно України раніше починалася ставка в розмірі 38%, і українські труби "залишалися конкурентноздатними на європейському ринку".

Відповідаючи на питання агентства про те, що раніше ціна на енергоносії в Україні була значно нижчою, ніж у даний час, Пауер висловив думку, що ЄК, розраховуючи мито, врахує ціну на енергоносії.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування