Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не вірить, що Росія підніме ціну на газ

Субота, 6 травня 2006, 16:58

Президент Віктор Ющенко не вірить, що Росія з 1 липня підніме плату за газ для України.

Про це він заявив в інтерв'ю тижневику "Контракти".

Коментуючи ймовірність підвищення "Газпромом" ціни на газ для України, що поставляється через РосУкрЕнерго, до $230 за тисячу кубометрів, Ющенко відзначив: "Ця ціна не є реальною".

"Є угода, згідно з якою закупівельна ціна на газ для України на кордоні з Росією встановлена на п'ять років — $95 за тисячу кубометрів", - підкреслив Ющенко.

Він також пояснив необхідність підвищення ціни на газ для населення тим, що "зараз в Україні чи не найнижча ціна на газ у Європі".

"На внутрішньому ринку Нафтогаз продає газ населенню за ціною $37 за тисячу кубів. Це в той час, коли російський уряд поставив завдання підвищити ціну для росіян до рівня $50 за тисячу кубів", - підкреслив Ющенко.

"Але чудес у природі немає. Якщо ми платимо росіянам $95, то ціна на внутрішньому ринку не може бути $37. Тому, коли мова йшла про лібералізацію ціни на газ, держава ставила перед собою завдання втримати ціну до завершення опалювального сезону. Зараз у нас немає іншого виходу, як до початку нового опалювального сезону поступово підняти ціну на газ", - розповів президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування