Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

День перемоги відзначали з "катюшею", парашутами і священиками

Вівторок, 9 травня 2006, 19:25

У Севастополі у вівторок відбувся парад переможців і спільне проходження підрозділів Військово-морських сил України і Чорноморського флоту Росії.

Окремою колоною по центральних вулицях міста пройшли з прапорами Росії представники "Російської громади Севастополя", із прапорами Росії і партійних прапорів активісти Блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція" і партії "Російський блок".

Вперше в колонах у цей день пройшли ветерани Військово-морських сил України, що у 1992 році склали присягу на вірність українському народові, і ввійшли до складу організаційної групи по створенню національного флоту.

У той же час, у Запоріжжі на чолі колони ветеранів війни рухалася "катюша".

У Львівській області мітинги-реквієми на Марсовому полі і на Пагорбі Слави провели в різний час представники КПУ, СПУ, ветеранських організацій, а активісти Російської спілки імені Пушкіна провели там же панахиду за загиблими, яку відслужив владика УПЦ (МП) Августин.

Крім того, у вівторок у Бродах Львівської області відбулося урочисте перепоховання останків 26 бійців Червоної Армії, що загинули під час війни. Їхні останки були знайдені активістами товариства пошуку жертв війни "Пам'ять".

В той же час, у Тернополі під час покладання квітів у Парку Слави правоохоронці затримали юнаків, які затіяли сутичку і зірвали два прапори Соцпартії.

Шестеро юнаків, які є членами спортивно-патріотичної організації "Тризуб", свої дії мотивували протестом проти того, що День Перемоги окремі люди відзначають зі стягами, на яких зображено символ неіснуючої держави – п’ятикутна зірка.

Разом з тим, клир і миряни Харківсько-Полтавської єпархії Української автокефальної православної церкви, за традицією, відвідали могили загиблих під час Другої світової війни, що вели боротьбу з нацизмом у лавах Війська Польського, Червоної Армії, Української Повстанської Армії.

У Донецьку ж в цей день пройшов багатотисячний мітинг. До його програми ввійшла також театралізована вистава, і висадка парашутистів біля меморіалу.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування