Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Раднику Ющенка варто піти на перший курс юрфаку?

Четвер, 1 червня 2006, 09:28

Євген Жовтяк наполягає на повній законності та конституційності оскарження указу президента про його звільнення з посади губернатора Київської області.

Тим самим він заперечує раднику президента Миколі Полудьонному, який у середу висловив думку про те, що "посади, визначені в Конституції, є політичними і на них не поширюється можливість оскарження звільнень в загальних судах".

Зокрема, Жовтяк зауважив, що "дуже прикро, що головний радник президента з правових питань, даючи президентові поради, керується не Конституцією, а своїми домислами".

"Адже кожному студенту молодших курсів юридичних факультетів в Україні відомо про рішення Конституційного Суду від 7 травня 2002 року у "Справі щодо підвідомчості актів про призначення або звільнення посадових осіб", - заявив Жовтяк.

За його словами, "цим рішенням Конституційний Суд поставив крапку в дискусіях про те, чи мають право чиновники, чиї посади є політичними, звертатись до судів загальної юрисдикції".

"В разі, якщо, на їхню думку, мало місце порушення їхніх конституційних прав, зокрема, права на працю", - уточнив він, додавши: "Суд зробив однозначний висновок: мають".

На думку Жовтяка, "або головний правознавець президента робить вигляд, що не знає про рішення Конституційного Суду, або свідомо ігнорує його".

"В обох випадках він робить позицію президента програшною, і цьому не може бути виправдань", - заявив Жовтяк.

Як відомо, 24 травня президент підписав указ про звільнення Жовтяка з посали голови Київської облдержадміністрації. Причини звільнення в указі вказані не були.

Після появи президентського указу, Жовтяк подав позов до Києво-Святошинського райсуду, і той зупинив дію указу до розгляду справи по суті.

В середу Полудьонний заявив, що той же Києво-Святошинський суд наступного дня відмінив рішення про зупинення президентського указу за заявою Міністерства юстиції.

Сам Жовтяк під час появи указу перебував на лікарняному після хірургічної операції.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування