Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУТІН НЕ ХОЧЕ ПЛАТИТИ ЗА ПОМАРАНЧЕВУ РЕВОЛЮЦІЮ

П'ятниця, 2 червня 2006, 21:29

Росія не збирається платити за політичні зміни, що відбуваються на Україні, сказав президент РФ Володимир Путін.

"Наші західні друзі дуже активно підтримали "помаранчеві події" в Україні, що там відбувається весь цей час, ми прекрасно бачимо", - сказав Путін на зустрічі в п'ятницю з керівниками інформаційних агентств країн-членів "великої вісімки".

"Якщо ви хочете далі підтримувати усе, що там відбувається - ви за це заплатите, чому ми повинні це робити?" - заявив Путін.

За словами Путіна, Росія 40 років вчасно і без збоїв поставляла енергоресурси.

"Те, що країна-транзитер - Україна - відбирала несанкціоновано значну частину європейських ресурсів - це питання потрібно адресувати не нам, а Україні", - заявив Путін.

Говорячи про питання підвищення цін на енергоносії для України, президент відзначив, що Росія протягом останніх 15 років субсидувала українську економіку в обсязі $3,5 млрд. щорічно.

"І щороку ми порушували питання про те, що нам потрібно виходити на європейський спосіб ціноутворення", - сказав Путін.

У зв'язку з цим російський президент закликав зосередитися на тому, щоб разом працювати за єдиними правилами.

"Чому споживачі в Німеччині повинні платити $250 за тисячу кубів, а в Україні - 50? А якщо ви хочете зробити такий подарунок Україні - заплатіть за неї", - заявив Путін, звертаючись до керівника німецького інформагентства, який поставив питання.

"Чому ви хочете, щоб ми робили ці подарунки - візьміть ці $3,5 млрд., вийміть з кишені платників податків у Німеччині і поясніть їм, що це доцільно з таких і таких міркувань - ми нічого проти не маємо, платіть гроші", - заявив Путін.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...