Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Побитий регіоналом журналіст поскаржився Луценку

Середа, 7 червня 2006, 15:07

Харківський журналіст-фотограф Андрій Авдошин подав заяву в міліцію в зв'язку з інцидентом, що стався в минулу суботу під час засідання сесії обласної ради, коли журналіста вдарив депутат від Партії регіонів Дмитро Шенцев.

Як повідомив у середу Авдошин, він подав заяву до Київського райвідділення міліції Харкова ввечері 7 червня.

У своїй заяві він просить правоохоронців розібратися з інцидентом. На його думку, дії депутата підпадають під дію ст. 171 Кримінального кодексу (навмисна перешкода законній професійній діяльності журналістів).

У Центрі громадських зв'язків управління МВС України в Харківській області, у свою чергу, повідомили, що заява Авдошина і відеоматеріали, що зафіксували інцидент, на даний момент передані до Київської районної прокуратури Харкова.

В даний час вирішується питання про те, за якою статтею буде порушена кримінальна справа.

Разом з тим голова Харківської обласної державної адміністрації Аваков напередодні ввечері в інтерв'ю журналістам відзначив, що на подібні факти прокуратура має реагувати, не чекаючи заяв від журналістів.

"Я спостерігав разом з вами, що народний депутат ударив журналіста, і вважаю, що цей факт не потребує заяви журналіста. Прокуратура повинна реагувати негайно", - сказав глава Харківської обладміністрації.

Авдошин є фотокореспондентом групи "Медіапорт", а також співробітник багатьох київськихи та іноземних ЗМІ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування