Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Коаліціоністи" застрахувалися на випадок "витоку" депутатів до януковичів

Четвер, 8 червня 2006, 10:33

Голова політради Соцпартії Йосип Вінський заявляє, що якщо частина депутатів із фракцій "Наша Україна", БЮТ, або СПУ ввійдуть до міжфракційного об'єднання, запропонованого Партією регіонів, то вони будуть виключені зі своїх фракцій, що призведе до розпуску парламенту.

"Якщо певна частина депутатів від "Нашої України", БЮТ, Соцпартії перейдуть до цього об'єднання, ці люди будуть виключені з цих фракцій, і це однозначно буде вести до розпуску парламенту. Це технологія "Регіонів" для того, щоб вести Верховну Раду до механізму розпуску парламенту і до нових виборів", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер" у середу ввечері.

За словами Вінського, створення такого об'єднання - це обман суспільства.

"Тому що міжфракційне об'єднання не може створюватися з метою виборів голів Верховної Ради і комітетів, воно може створюватися з метою вирішення якихось проблем", - сказав він.

Як відомо, фракція Партії регіонів ініціювала створення міжфракційної парламентської більшості і закликала "прагматичні сили" усіх парламентських фракцій формувати керівні органи Верховної Ради.

У цей же день у парламенті було створено міжфракційне об'єднання депутатів "Стабільність в Україні", яке очолив Анатолій Кінах ("Наша Україна").

Говорячи про створення об'єднання "Стабільність в Україні", Кінах в ефірі "Інтера" зазначив, що його мета - зібрати всіх прагматичних, професійних людей з різних фракцій та з їхньою допомогою спрямувати роботу Верховної Ради на вирішення соціально-економічних проблем розвитку країни.

На це Вінський сказав: "Таке об'єднання, яке створено з метою формування якихось пропозицій законодавчих або пропозицій урядових, - це є професійним підходом для вирішення державних проблем. Те ж, що пропонує Євген Кушанарьов, - це чіткий механізм для розпуску парламенту".

Водночас голова робочої групи з підготовки сесії Верховної Ради соціаліст Іван Бокий в ефірі телеканалу НТН у четвер заявив, що позачергове засідання сесії, ініційоване Партією регіонів, не може відбутися, оскільки його може скликати тільки спікер.

"Скликати позачергове засідання може тільки голова Верховної Ради. Цього права немає в жодної фракції, ні в президії, ні в підготовчої групи", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна", Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...