Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Америці думають, що заради НАТО Ющенку треба дружити з Януковичем?

Четвер, 8 червня 2006, 11:47

Причиною загострення ситуації навколо НАТО в Україні є те, що опоненти президента Віктора Ющенка, а також Москва, відчули слабкість влади після того, як її партія одержала третє місце на парламентських виборах і почалися довгі переговори про формування нового уряду.

"Вони користуються шансом зруйнувати надії Києва на одержання запрошення в НАТО у 2008 році", - пише американська "The International Herald Tribune", переклад якої наводить Иносми.ру.

За словами Григорія Перепелиці з Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії Міністерства закордонних справ, те, що відбувається у Феодосії – "лише частина більш могутньої антинатовської кампанії".

"І, безсумнівно, мета полягає в тому, щоб дискредитувати Україну як потенційного кандидата в НАТО... Війна за Україну почалася", - відзначив він.

Газета також зазначає, що, на думку деяких політичних сил, надання НАТО плацдарму в Криму може призвести до погіршення відносин з Росією і "перетворити Україну на маріонетку Америки".

"Критики також кажуть, що підтримка військових стандартів НАТО буде занадто дорого коштувати", - йдеться у статті.

Тим часом, за словами журналістів, Кремль "лютує через перспективу наближення його колишнього супротивника по "холодній війні" до самого порога".

"Антинатівські протести в Криму широко висвітлювалися російським телебаченням, яке дивляться в багатьох українських будинках. Російські законодавці прилетіли висловити свою солідарність, а деякі найбільш екстремістсько налаштовані політики навіть озвучили ідею про повернення Криму під контроль Москви", - пише "The Herald Tribune".

Водночас, як йдеться у статті, прихильники НАТО зазначають, що в Ющенка "є простір для маневру, особливо якщо він зблизиться з опозиційною Партією Регіонів, яка, на відміну від інших проросійських партій, стверджує, що не ставиться до НАТО вороже".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...