Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через Росію в України можуть бути міжнародні проблеми

Субота, 1 липня 2006, 15:35

Японія висловила стурбованість українсько-китайським співробітництвом в оборонній сфері, зокрема продажем Україною Китаю крилатих ракет.

Про це заявив на прес-конференції у суботу міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.

Він і його японський колега Таро Асо на зустрічі в Києві домовилися провести консультації між міністерствами закордонних справ двох країн, які стосуватимуться питання поставок української зброї до Китаю.



Стурбованість японської сторони була викликана заявою від 30 червня віце-прем'єр міністра – міністра оборони Росії Сергія Іванова про порушення Україною контролю за ракетними технологіями (зокрема продажем дванадцяти ракет Х-55 Китаю та Ірану).

"Японія надзвичайно стурбована й уважно стежить за операціями продажу озброєнь до Китаю не тільки з боку України", - сказав Асо, додавши: "Тарасюк теж погодився, що ми маємо ретельніше обговорювати це питання в майбутньому, і було ухвалено рішення продовжувати цю роботу вже на оперативному рівні".

Український міністр підкреслив, що факт контрабанди озброєнь "жодним чином не означає, що Україна й український уряд не дотримується міжнародних документів у сфері контролю за озброєннями".

Також Україна і Японія на рівні міністрів закордонних справ підписали двосторонній меморандум у рамках діяльності новоствореного українсько-японського комітету зі співробітництва у політичній, економічній і культурній сферах.

Як відомо, ще у 2004 СБУ ліквідувала злочинне угрупування, що складалось з громадян Австралії, України та Росії, яке, з допомогою підроблених документів, вивезло на територію Російської Федерації дванадцять крилатих ракет Х-55, що потрапили згодом до Китаю та Ірану.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...