Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони продовжать блокувати парламент

Понеділок, 3 липня 2006, 14:39

Фракція Партії регіонів і далі продовжуватиме блокувати роботу Верховної Ради.

Про це заявила журналістам один з лідерів фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова.

Вона розповіла, що Партія регіонів зробила ряд пропозицій своїм політичним опонентам і чекає від них відповіді, чи готові вони обговорювати ці питання в робочій групі. А до тих пір блокування продовжиться, сказала вона.

Богатирьова розповіла, що у понеділок Партія регіонів висловила свою позицію щодо політичної кризи, яка склалася в державі.

"Ми ще раз аргументували свої позиції, обмінялися думками про розвиток ситуації", - зазначила Богатирьова.

За її словами, Партія регіонів запропонувала створити робочу групу з кожного пункту, запропонованого Партією регіонів для обговорення.

"Ми могли б отримати відповідь від наших політичних опонентів і подивитись, які позиції можна вважати погодженими, а по яких потрібно продовжувати дискусію для того, щоб парламент почав працювати", - сказала вона.

Богатирьова також зазначила, що формат сьогоднішнього круглого столу нічим не відрізнявся від погоджувальної ради.

Тому Партія регіонів переконана, що такий круглий стіл необхідно проводити за участю президента, і сам круглий стіл повинен бути національним, заявила вона.

Тобто, на думку Партії регіонів, в ньому мають брати участь не лише політичні сили, представлені в парламенті, а й інші політичні сили та громадські організації.

За словами Богатирьової, цей круглий стіл можна було б розпочати з обговорення двох питань – об’єднання держави та соціально-економічної ситуації в країні і вихід з економічної кризи. Також на цьому круглому столі можна було б обговорити питання внутрішнього і зовнішнього політичного життя країни, вважає депутат.

Як відомо, фракція Партії регіонів з 27 червня блокує сесійну залу ВР. "Регіонали" вимагають обирати голову Верховної Ради шляхом таємного голосування і виступають проти голосування за кандидатури прем`єра і спікера в одному пакеті.

Також представники Партії регіонів не погоджуються з розподілом керівних посад у парламенті.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування