Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Права рука Тимошенко попереджає, що танки роздавлять блокаду Януковича

Вівторок, 4 липня 2006, 11:45

Один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов заявляє про готовність коаліції почати дії всупереч блокуванню парламенту.

"У нас терпець є, але він не безмежний. І ми не будемо чекати, поки в Україні настане безладдя", - сказав Турчинов журналістам.

На питання, чи піде БЮТ на силовий варіант розблокування Верховної Ради, Турчинов відповів:

"Мені не подобається слово "силовий". Це буде ефективний варіант і в межах регламенту".

"БЮТ готовий своїми силами поновити повноваження наших та інших депутатів, які зараз не можуть їх виконувати", - сказав Турчинов.

Він пояснив, що у новому регламенті передбачено дві форми голосування у випадку заблокованої системи "Рада" - підняттям рук та іменними бюлетенями.

"Сподіваюсь, ближчими днями у Партії регіонів вистачить сміливості розблокувати парламент, але поки ситуація свідчить про інше – у сесійній залі вони поставили гучномовці, які працюють на низьких частотах, щоб блокувати роботу сесії", - зазначив Турчинов.

Він наголосив, що коаліція погодилась на основні вимоги Януковича.

"Вони були проти пакетного голосування. Все, більше ніяких пакетів немає! Вони хотіли, щоб ми не розподіляли комітети до обрання керівництва парламенту. Добре. Вони хотіли таємного голосування віце-спікера. Розблокуйте зал, і ми на це підемо. Що нам ще – станцювати?" – обурився Турчинов.

"Головний їх мотив – це дестабілізація ситуації в Україні. Ми не можемо гратися в ці ігри", - додав Турчинов.

Він також виступив проти задоволення останнього ультиматуму Партії регіонів, де вони вимагають посади першого віце-спікера, голів комітетів, та керівництва у контролюючих органах влади.

"Це виходить повзуча широка коаліція. При цьому Партія регіонів не несе жодної відповідальності за ситуацію в країні. Ми проти цього", – сказав Турчинов.

На питання журналістів, чи можлива реалізація російського сценарію, коли парламент розстріляли з танків, Турчинов відповів: "Головний наш танк – це підтримка наших виборців. І цей танк розчавить опонентів".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування