Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кушнарьов дає голову на відсіч за БЮТ

Середа, 5 липня 2006, 17:01

Якби БЮТ опинився в опозиції, він би так само, як і Партія регіонів, блокував трибуну для відстоювання своїх прав.

Таку думку в інтерв'ю "Аргументам і фактам" висловив член політради Партії регіонів Євген Кушнарьов, повідомляє прес-служба партії.

"Після створення широкої коаліції БЮТ опинився б в опозиції і почався б новий етап, не менш гострий, узгодження відносин більшості з опозицією", - почав Кушнарьов.

"Даю голову на відсіч, що це було б ще веселіше, ніж зараз. БЮТ напевно блокував би трибуну, і, без сумніву, були б такі ж важкі і болісні переговори і пошук компромісу", - додав він.

При цьому Кушнарьов нагадав, що "спочатку вони (коаліція) взагалі нічого не хотіли нам віддавати, ігноруючи при цьому норми законів і регламенту або підганяючи їх під себе".

"А коли ми проти цього заперечили - вони почали послідовно відступати. Спіткнулися ми на сфері відповідальності і правах опозиції", - додав він.

Щодо протистояння Кушнарьов сказав: "Це не значить, що ситуація нагадує глухий кут - це означає, що дуже важко знайти формулу узгодження позицій".

За словами представника Регіонів, "процес (переговорів) йде так складно, тому що тут кожний зацікавлений одержати більше".

"Якби в нас зараз був закон про опозицію, чітко прописані принципи взаємин коаліції більшості й опозицій - ми б пройшли цей шлях досить швидко", - зауважив він.

Кушнарьов нагадав, що в опозиції є три принципових позиції: формула голосування кандидатур спікера і прем'єра, розподіл комітетів і права опозиції.

"До вівторка збереглися питання по двох останніх позиціях. Партія регіонів наполягає на пропорційному розподілі комітетів парламенту. У цьому випадку під її контроль повинні потрапити десять комітетів. Але ми готові поступатися", - зазначив він.

За словами Кушнарьова, "мінімальний набір, що ми для себе допускаємо - це шість комітетів: бюджетний, регламентний, з контролю за діяльністю правоохоронних органів, з свободи слова, з прав людини і соціальний".

"Це стандартний пакет, що забезпечує опозиції контроль над владою. До речі, це менше, ніж було в опозиції в минулі роки", - додав представник Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування