Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Зварича закінчився термін для капітуляції

Четвер, 24 серпня 2006, 17:33

24 серпня минає термін подачі заяв про відмову від депутатських повноважень українськими парламентаріями, призначеними в органи виконавчої влади.

4 серпня парламент затвердив лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаді прем'єр-міністра і персональний склад нового Кабінету міністрів.

З 24 членів уряду, включаючи прем'єра, 11 - народні депутати (6 - від Партії регіонів, 3 - від "Нашої України" і 2 - від Соцпартії).

Депутати-сумісники повинні в 20-денний термін прийняти рішення - залишатися на роботі в парламенті, або на іншій посаді й подати відповідну заяву в секретаріат парламенту. Депутатські повноваження достроково припиняються на засіданні Верховної Ради.

Поки жоден із членів уряду, що є парламентарієм, офіційно не заявляв про те, що він віддасть перевагу депутатському мандатові роботі у виконавчій владі.

Зокрема, серед членів уряду народними депутатами від Партії регіонів є прем'єр Віктор Янукович, перший віце-прем'єр - міністр фінансів Микола Азаров, віце-прем'єр - міністр будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства Володимир Рибак, віце-прем'єр Андрій Клюєв, міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб, міністр охорони навколишнього середовища Василь Джарти.

Міністри - народні депутати від "Нашої України": глава міністерства закордонних справ Борис Тарасюк, міністр к справах сім’ї, дітей і молоді Юрій Павленко, а також міністр юстиції Роман Зварич.

Зберіг свою посаду міністра освіти і науки соціаліст Станіслав Ніколаєнко. Ще один представник СПУ Микола Рудьковський призначений міністром транспорту і зв'язку .

Сам Янукович після затвердження на посаді прем'єра, у сесійній залі парламенту заявив про складення депутатських повноважень і закликав зробити це ж інших членів уряду.

11 серпня київський міський голова Леонід Черновецький заявив, що не має наміру відмовлятися від крісла мера столиці на користь мандата народного депутата.

Відповідно до пункту 4 статті 99 закону про вибори народних депутатів, у випадку невиконання особою, обраною депутатом, у встановлений термін вимог про несумісність депутатського мандата з іншими видами діяльності, Центвиборчком приймає рішення про визнання цієї особи такою, що відмовилася від депутатського мандата і визнає обраним депутатом наступних по черговості кандидатів у депутати у виборчому списку відповідної партії або блоку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування