Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" не брав $60 мільйонів під великі відсотки

Четвер, 3 серпня 2006, 11:00

НАК "Нафтогаз України" спростувала опубліковану виданням "Комерсант-Україна" інформацію про залучення у ВАТ "Альфа-Банк" (РФ) кредиту в розмірі $60 млн під ставку Libor+5% річних.

Заступник голови правління "Нафтогазу України" Володимир Литвин повідомив журналістам у Києві в середу про те, що ставка за кредитом "Альфа-Банк" нижча, ніж зазначена в матеріалі газети.

"Я не можу розкривати комерційні умови цієї позики, але офіційно заявляю, що це не Libor+5%", - сказав він.

Як відомо, раніше "Комерсант-Україна" повідомляв, що "Нафтогаз України" у червні поточного року залучив у "Альфа-Банку" кредит під Libor+5% річних.

Крім того, видання привело думку аналітика інвестиційної компанії "Альфа-Капітал" (Київ) Володимира Динула про причини такої високої процентної ставки.

"Компанії кілька разів знижували кредитний рейтинг, і в НАК постійно ріс борг перед банками і за газ. Звідси і відсоток по кредитах, що сягає 10,6% річних", - процитувало видання аналітика.

Литвин у цьому зв'язку відзначив, що Динул як представник афілійованої до "Альфа-Банку" структури, має знати під які процентні ставки банк кредитує "Нафтогаз України".

"Він, як представник Alfa Group, має знати, що це не 10,6% річних, а більш низька ставка", - сказав заступник голови правління НАКу.

Представник "Нафтогазу України" також нагадав, що кредитний рейтинг компанії знижувався тільки один раз - у квітні агентством Fitch Ratings.

Тим часом, інше міжнародне рейтингове агентство - Moody's у травні підвищило рейтинг "Нафтогаз України" за зобов'язаннями в іноземній валюті.

"Аналітик такої серйозної установи як "Альфа-Капітал" повинен був про це знати", - відзначив Литвин.

Заступник голови правління НАКу нагадав, що з початку 2006 року компанія залучила тільки два кредити в банків-нерезидентів: $60 млн у "Альфа-Банку" і $200 млн у ABN AMRO Bank N.V. (Нідерланди).

"Нафтогаз України", за словами Литвина, буде погашати взяті кредити за рахунок прибутку від основних видів діяльності.

"Банки, що фінансують "Нафтогаз України", не хочуть, щоб кредити були проблемними, тому проводять ретельний кредитний аналіз компанії. Усі банки, які готові з нами співпрацювати, бачать, що "Нафтогаз України" здатний обслуговувати ті банківські зобов'язання, які він має на сьогодні, і ті, котрі планує залучати в майбутньому", - зазначив Литвин.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування