Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашоукраїнці" хором заспівали Ющенку дифірамби про "жертовність"

Вівторок, 8 серпня 2006, 14:58

Губернатор Запоріжжя Євген Червоненко вважає, що Універсал національної єдності - це "кодекс честі політиків".

“Кажуть, що Універсал – це пустий папір, однак я дозволю собі з цим не погодитися, адже після Майдану в Україні настали інші часи – тепер люди відповідають за свої слова і підписи. Універсал – це свого роду кодекс честі політиків", - заявив Червоненко, повідомляє прес-служба “Нашої України”.

"Щоденна зміна позицій не може минутися для політичних сил безкарно і думка народу буде основним механізмом контролю за дотриманням взятих зобов’язань”, - додав він.

Червоненко також заявив, що він підтримує ініціативу президента Віктора Ющенка підписати Універсал, а також його рішення про подання кандидатури Віктора Януковича на посаду прем’єр-міністра.

"Віктор Андрійович усім політичним силам подав приклад жертовності в ім’я процвітання нашої держави. Його рішення – єдине вірне у сьогоднішній ситуації політичного протистояння. Тільки у такий спосіб можна було подолати політичну кризу, що виникла в Україні", - сказав він.

За словами Червоненка, президент таким чином Ющенко "об’єднує зусилля колишніх політичних опонентів заради підвищення добробуту українців і виведення України на рівень європейських стандартів".

“Я завжди закликав соратників до толерантності у стосунках із політичними опонентами і створення широкої коаліції з метою виведення країни із політичної кризи”, – сказав він.

Водночас член ради “Нашої України” Ігор Юхновський заявив, що переконаний в тому, що між Ющенком і Януковичем "досягнуто взаємного порозуміння".

"Поведінка Віктора Януковича зараз є позитивною, і якщо так і продовжиться, то можна буде з впевненістю говорити про вірне рішення президента і досягнення бажаного результату – об’єднання нації”, - сказав він.

“Якщо Віктор Янукович усвідомить, що Україна є важливішою за донецький клан, то справа може піти на лад. Бо що стосується президента, то для нього Україна завжди була найвищою цінністю”, - додав він.

На думку Юхновського, Ющенко, маючи "дві альтернативи дій", зрозумів, що розпуск парламенту розділив би країну навпіл.

"Тому, зустрічаючись з людьми, я кажу їм одне: “Ви маєте вірити в президента”. Це моя стійка позиція - українці, включаючи і Януковича, мають вірити у президента. І тоді все піде добре”, - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...