Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв сходив для Ющенка в розвідку

П'ятниця, 1 вересня 2006, 09:25

Віце-прем'єр Андрій Клюєв обговорив із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим перспективи активізації двосторонніх відносин, у тому числі в енергетичній сфері.

Також під час зустрічі обговорювався майбутній офіційний візит президента Віктора Ющенка в Баку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми обговорили цілу низку питань співробітництва України й Азербайджану. Увага була акцентована на співробітництві в енергетичній галузі", - сказав Клюєв.

За його словами, у ході зустрічі сторони обговорили всі проблеми енергетичного співробітництва, включаючи збільшення обсягів постачань азербайджанської нафти в Україну, а також будівництво нових об'єктів на території України.

У свою чергу у прес-центрі НАК "Нафтогаз України" уточнили, що Україна й Азербайджан мають намір підписати 1 вересня угоду про співробітництво в паливно-енергетичному комплексі.

За даними прес-служби, міжурядова комісія також розгляне питання залучення азербайджанських видобувних компаній до участі в проекті транспортування легкої каспійської нафти по трубопроводу "Одеса-Броди" і його продовження до портів Балтійського і Північного морів.

Крім того, Клюєв повідомив, що обговорив з азербайджанським президентом питання засідання міжурядової українсько-азербайджанської комісії з економічного співробітництва, що відбудеться в п'ятницю.

За його словами, зокрема, мова йшла про співробітництво в сфері сільського господарства. "Ми будемо обговорювати угоди між міністерствами сільського господарства двох країн", - сказав віце-прем'єр.

Він також зазначив, що сторони почнуть підготовку угоди про співробітництво в сфері екології.

Як відомо, до складу урядової делегації України входить голова "Нафтогазу України" Володимир Шелудченко.

Завдання комісії - розробка механізмів сприяння українським і азербайджанським підприємствам для їхньої участі в розвідці, видобутку і переробці нафти і газу на території двох країн.

Ющенко відвідає Азербайджан з офіційним візитом 7-8 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування