Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко записався до Ющенка в чергу

П'ятниця, 1 вересня 2006, 10:23

Екс-мер Києва Олександр Омельченко заявляє, що під час звільнення його з посади голови Київської міськдержадміністрації президента порушив закон про державну службу.

"Порушення було ось яке. Я написав президентові у квітні офіційного листа про надання відпустки. Відповіді я так і не отримав до сьогодні. Це порушення закону про державну службу", - сказав він в інтерв'ю УНІАН.

"Крім того, я був звільнений президентом під час перебування в лікарні. Кожен студент юридичного факультету знає, що це грубе порушення", - додав екс-мер.

Також Омельченко зауважив: "Третім порушенням було те, що в наказі написано: "Звільнити Олександра Омельченка з посади голови Київської міської держадміністрації". Немає мотивації звільнення і мотивації працевлаштування".

За словами екс-мера, "юристи мали обґрунтувати причини, а президент мав запропонувати іншу роботу – оскільки я є службовцем першого рангу".

На питання, чи буде він судитися, Омельченко відповів: "Я казав, що не юристи Єханурова готували незаконне подання, не юристи президента готували незаконний наказ. Це робили пан Єхануров і пан Ющенко".

"І коли я ставив питання Анатолію Матвієнку, коли він ішов з посади заступника Рибачука: "Ти візував?" – "Візував". – "Як ти міг так зробити?" – "Сан Саничу, не задавай мені важких питань, я тільки виконавець", - додав екс-мер.

При цьому він категорично заявляє, що судитися не буде: "Я чекатиму, поки президент стане гарантом закону для кожного громадянина України. Може почати хоча б із мене".

"І сам скасує незаконні укази по Піскуну, по Омельченку, по Жовтяку, і якщо є інші приклади – то по всіх інших. У мене є багато часу на чекання. Якщо Піскун судиться цілий рік, то, можливо, я без суду дочекаюсь швидше", - вважає екс-мер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...