Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз виграв партію, а Рудьковський грає "пан або пропав"

П'ятниця, 1 вересня 2006, 19:46

Лідер СПУ Олександр Мороз обійняв посаду спікера, "вигравши складну шахову партію".

Таку думку в інтерв'ю "Контрактам" висловив лідер фракції СПУ Василь Цушко.

"Він прекрасно розумів, що ПР зацікавлена підтримати його кандидатуру, і скористався цією можливістю. Якби НУ і БЮТ швидко зорієнтувалися, то теж підтримали б Сан Санича, який, у такому випадку, не мав би ніяких зобов'язань перед ПР і з чистою совістю продовжував би цементувати помаранчеву коаліцію", - відзначив соціаліст.

Доводячи, що соціалісти ввійшли в коаліцію не за гроші, Цушко навів приклад із призначення наглядових рад держбанків.

"Рішення про призначення нових членів рад НБУ і Ексимбанку, вигідні Партії регіонів, провалили саме соціалісти. Якби ми дійсно одержали гроші або акції від представників ПР, навряд чи голосували б проти", - сказав він.

На питання, чому соціалісти висунули на міністра транспорту Миколи Рудьковського і чи буде він працювати в інтересах партії, Цушко сказав: "ми висунули його на посаду міністра транспорту і зв'язку, тому що він дуже хотів цього".

"А, по-друге, він гарний менеджер. Рудьковський одержав шанс продемонструвати, чи є він соціалістом зп переконаннями. Він — або пан, або пропав", - сказав депутат.

На питання про ціну на газ і можливості передачі газотранспортної системи консорціуму, Цушко сказав: "здача ГТС України кому-небудь неможлива без відповідного рішення Верховної Ради".

"І якщо це питання виникне на порядку денному, соціалісти вийдуть зі складу коаліції. По-друге, українським промисловцям не варто сподіватися на дешевий газ. Шари не буде, у Росії — капіталізм, що має свої інтереси і мети, зокрема — одержання надприбутку", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...