Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича думають, чи садити міністрів на два стільці

Субота, 2 вересня 2006, 14:54

Законопроект про Кабінет міністрів буде допрацьований протягом тижня, а потім внесений на розгляд Верховної Ради.

Про це заявив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров в інтерв'ю журналістам у суботу в Києві.

Азаров нагадав, що на останньому засіданні уряду був розглянутий законопроект про Кабінет міністрів, розроблений попереднім урядом.

За його словами, до цього законопроекту у членів Кабміну був ряд зауважень, над якими зараз працює робоча група під керівництвом віце-прем'єра Дмитра Табачника.

Азаров підкреслив, що "у цілому, концептуально, він (законопроект) виписаний досить добре". "Але є ряд моментів, деталей, які необхідно виписати дуже чітко, щоб вони виключали можливість двозначного тлумачення", - додав перший віце-прем'єр.

Однією з новацій запропонованого Мін'юстом проекту закону "Про Кабінет міністрів" є положення про можливість сполучення міністрами своїх посад у виконавчій владі зі статусом народного депутата.

Азаров також відзначив, що уряд аналізує ситуацію в економіці, у тому числі й ситуацію, пов'язану з підвищенням тарифів на електроенергію для населення.

Він підкреслив, що ситуація, що склалася в реальній економіці України, дуже далека від тієї, яку "малював попередній уряд і офіційно представляв у своїх звітах".

Він відзначив, що "особливо викликають великі тривоги запаси вугілля і газу, безумовно, але і нафти, звичайно". За словами Азарова, над цими позиціями зараз працює уряд, і вони є основою для програми Кабміну.

Віце-прем'єр підкреслив, що необхідно одержати абсолютно чітку і достовірну картину про стан справ у всіх галузях народного господарства, і прийняти рішення про основні ціноутворюючі параметри в галузях-монополістах.

Він також нагадав, що рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 вересня для населення було прийнято урядом Юрія Єханурова.

Відпускні ціни на електроенергію для населення України з 1 вересня зросли на 25%.
Крім того, з 1 липня поточного року підвищені ціни на природний газ для населення на 85%.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування