Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович придумав, як виходити з кризи

Понеділок, 4 вересня 2006, 19:42

Уряд затвердив план негайних заходів з подолання кризових явищ в економічній і соціальній сфері.

Документ затверджений розпорядженням Кабінету міністрів № 478-р від 30 серпня.

Згідно з документом, планується проведення конкретних заходів щодо рішення проблем, пов'язаних з бюджетною розбалансованістю, підвищенням рівня енергетичної і продовольчої безпеки, а також поліпшення конкурентних умов у зовнішній торгівлі і погашенням заборгованості по зарплаті.

Зокрема, Мінпаливенерго і НАК "Нафтогаз України" доручено у вересні провести переговори щодо поновлення постачань газу з Туркменістану і щодо можливості додаткової закупівлі газу в Росії.

Крім того, Мінбудівництва і місцевим органам влади доручено до кінця року привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня з метою рішення проблеми росту збитків підприємств ЖКГ.

Мінфіну і головним розпорядникам бюджету доручено розробити плани зі скорочення непродуктивних витрат.

Фондові держмайна, Мінфіну та Мінекономіки доручено переглянути перелік товариств і холдингових компаній, держпакети акцій яких підлягають продажу в поточному році, і уточнити терміни їх продажу.

Як відзначається в документі, передумовою для такого кроку стала наявність ризику невиконання річного плану надходжень від приватизації: за січень-липень надійшло 177,1 млн. грн.. при плані на рік 2121,5 млн грн.

Документом також передбачається продовження у вересні роботи з уніфікації тарифів на експортні, імпортні та внутрішні перевезення залізничним транспортом відповідно до вимог СОТ.

Передбачається також проведення переговорів з Росією щодо незастосування обмежень до постачань з України труб великого діаметра і реалізації заходів для збільшення обсягу експорту металопродукції в країни-члени ЄС.

Крім того, для підвищення економічного співробітництва з Росією документом передбачається до кінця року провести перше засідання очолюваного прем'єр-міністром України і главою уряду Росії комітету з питань економічного співробітництва для узгодження рішень з комплексу проблемних питань.

Мінекономіки й іншим центральним органам влади доручено у вересні-листопаді проаналізувати ризики для економіки України, пов'язані зі вступом країни до СОТ, і розробити пропозиції з підтримки конкурентноздатності внутрішніх виробництв.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування